Agiliitoa

Agiliitoa
Persjättö

maanantai 2. heinäkuuta 2012

Minä myös!

Olihan se sitten kokeiltava, omaa blogia nimittäin. Treenipäiväkirjahan tämä ainakin näin aluksi tulee olemaan, katsotaan mitä jatkossa seuraa ;)

Aloitanpa vaikka viime lauantain aluevalmennuksesta! Ilma suosi jälleen, kiva oli harkata auringon paisteessa. Tuulalla oli aiheena pakkovalssi, ja katsottiin keppien sekä puomin tilannetta, missä vaiheessa opetuksessa ollaan. Puomilla kehaisin tietenkin, että Yojo pysähtyy hienosti etutassujen koskiessa maahan ja saatiin ekoina näyttää kuinka koira ohjaajan hieman jännittäessä osaa karata kontaktilta ;) Noh, seuraavat kaksi kertaa pysähtyi hienosti! Kuudella kepillä oli verkot ja piti lähettää koiraa eri kulmista pujottelemaan, hienosti Pieni Parson teki töitä!

Pakkovalssi oli ensin putken jälkeen hypyllä, nopeasti Yojo tajusi merkkauksen, nyt vaan ennakointia treenaamaan kotona! Putken suulla pakkovalssi ei lähtenyt sujumaan yhtä helposti, koiraa häiritsi palkkaaja ja se yritti oikaista aluksi lelulle kunnes tajusi, että jotain täytyy ehkä tehdä palkan ansaitakseen. Ei olla totuttu sellaiseen luksukseen, että on joku muu palkkaamassa!

Pikku temppuna ollaan opeteltu perusasentoa laatikkomenetelmää apuna käyttäen, parin päivän aikana ollaan edistytty ihan kivasti. Ison koiran opettaminen perusasentoon oli ihan ok käden (ja namin) avulla houkutellen, pienen kanssa ei ole niin kivaa kumarrella (lue pyllistellä), joten päätin kokeilla jotain uutta. Kolmen päivän harjoittelulla ollaan edistytty jo vaiheeseen 2, joten haastaakseni itseni väitän, että perusasento on kahden viikon päästä valmis (ilman laatikkoa tulee suoraan edestä viereen sivulle).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti