Agiliitoa

Agiliitoa
Persjättö

Yojo 25.8.2011
Bravefellow Yolanda (s.25.8.2011) on toivottavasti tuleva huippuagiliitäjä sekä harrastuskaveri muissakin lajeissa. Alkuun minua hieman jännitti parsonin otto, kun aikaisemman wörkin kanssa kävi huono tuuri, se lopetettiin vain 3 vuotiaana käytösongelmien vuoksi... Yojo on kuitenkin osoittautunut oikein mallikelpoiseksi rotunsa edustajaksi, virtaa riittää työntekoon, mutta kotona ollaan rauhassa ja muiden koirien ja ihmisten kanssa tulee toimeen! Otin sen sijoitukseen ja nyt on pentue lähtenyt pesästä ja koiruus oma!Yojo steriloitiin viime marraskuussa selkämuutosten vuoksi, pentuhaaveet saivat jäädä.

Yojo aloitti harrastamisen jo heti kotiini saavuttua, paikallaoloa ja odottamista aloitettiin heti harjoittelemaan. Vähän vajaa 4-kuisena aloitettiin 2on2off kontaktin harjoittelu kotona laudan palalla ja aika varhain käytiin tutustumassa putkeen ja hallilla puuhasteluun. Kontaktin teko siirrettiin jo puomille, mutta selvästi liian aikaisin, en ollut harjoitellut sitä pomminvarmaksi laudalla ja niinpä palattiin takaisin pelkän alasmenon harjoitteluun. Meidät valittiin Kymenlaakson alueelliseen valmennusryhmään, Tuula Suomalaisen oppiin ja yhteistyötä on jatkunut jo lähes 2 vuotta. Viikoittain harjoitellaan 1-2 kertaa, riippuen työkiireistä ja siitä, mitä tarvitsee milloinkin treenata.Tällä hetkellä säännöllisesti valmentaudun Timo Rannikon ja Teemu Linnan opissa.

Irtoamiseen panostettiin aluksi, namilätkä tai lelu oli esteen toisella puolella aina odottamassa. Kontaktit tosiaan 2on2off menetelmällä, sitä on treenattu kotona lankun palalla, koirapuistossa erinäisten laudanpalojen kanssa sekä aina missä vain puomi on ollut. Kepit olen opettanut verkoilla. Keinua olen opettanut niin, että koira juoksee päähän namilätkälle ja alastulo on aluksi tuettu liikkumattomaksi. Sentti kerrallaan sen annettiin laskeutua alaspäin ja lopulta kokonaan alas. Kisatilanne vaatii molemmilta rutiinia, Yojo herkkänä koirana aistii jännityksen ja tekee vähän omiaan radalla, mutta kun muistan ohjata, homma näyttää jo hyvältä!

Keinoluolilla aloitettiin syksyllä 2013 kokeessa ja nyt Yojo on KVA-L! Tyhjän luolan tarkastus on ollut liian äänekäs, mutta viimeisissä kokeissa se oli täydellinen ja äänetön. Luonnonluolillakin on käyty ja saaliina useampi supikoira sekä mäyrä. MEJÄä ollaan myös nuuskittu muutamaan otteeseen ja VERI koetta kokeiltu kolmesti, paras tulos 2. palkinto 18 pisteellä. Tokoa ollaan pienesti harjoiteltu sekä kotona että ryhmässä. Kokeissa käyty parhaan tuloksen ollessa 2. palkinnon


TERVEYSTULOKSET


13.9.2013 tarkastettu silmät: ei todettu perinnöllisiä sairauksia
                                 polvet: 0/0

6.10.2013 annettu dna-näyte: spinocerebellar ataxia (SCA) CLEAR
                                              late onset ataxia (LOA) CLEAR

8.2.2015 selkä  VA0 (normaali)
                         SP0 (puhdas)
                         LTV4 (6 lannenikamaa)

NÄYTTELYARVOSTELUT

6.5.2012 Lahti (pentunäyttely) Pennut 7-9 kk Tuomari Kimmo Mustonen

EH
Mittasuhteiltaan ja tyypiltään oikea. Purenta ok. Hyvä pää, kuono-osa saa vielä vahvistua. Hieman vaaleat silmät. Hyvät korvat, hyvä kaula. Hieman luisu lantio ja alaskiinnittynyt häntä. Niukasti kulmautunut edestä, sopivasti takaa. Tänään aavistuksen tuhdissa kunnossa. Liikkuu yhdensuuntaisesti, mutta köyristää hieman lanneosaa. Hyvä väritys ja karvanlaatu. Miellyttävä luonne. Esiintyy ja esitetään hyvin.

Rodunomainen suhtautuminen tuomariin lähestyttäessä. 

17.6.2012 Kotka KV Tuomari Vincent O'Brien, Irlanti

JUN EH JUK4
9,5 months old female, nice feminine head, needs more time to mature, bit light in bones. Front could be stronger. Topline should be better. Exc. Temperament.
18.8.2012 Kouvola Tuomari Petter Fodstad, Norja

JUN EH JUK4
Outgoing little bitch. True mover. Feminine nice head. Good jaws. Nice neck. Needs to relax in topline. Correct size of chest. Lovely temperament.
 
7.10.2012 Hyvinkää Erikoisnäyttely Tuomari Jeff Luscott, Iso-Britannia

JUN ERI
Good quality youngster. Excellent balance and shape. Good to go over with the muzzle. Spannable chest. Good front and rear quarters. Has the arise over the loin. Moves well. Good to a little bit more weight to help the topline. Drops of slightly in croup. Lovely girl.

16.6.2013 Kotka KV Tuomari Andrew Beare, Irlanti

NUO EH NUK 3 20 months. Nice head and expression. Ear set could be better, should have folded over already. Nice reach of neck. Good shoulder. Topline not held on the move. Nice rear angulation.

18.8.2013 Heinola KR  Tuomari Anne Klaas, Viro

NUO ERI NUK 1 SA Hyvä tyyppinen, hyvä kokoinen narttu, jolla hyvä pää. Kevyet korvat, hyvä ilme. Hyvä lihaksikas kaula, vahva selkä. Häntä saisi olla vähän korkeammalla. Hyvät lihakset, hyvät kulmaukset. Hyvä karvanlaatu. Liikkuu reippaasti, mutta enemmän työntövoimaa takana.

6.10.2013 Hyvinkää Erikoisnäyttely Tuomari Alan Small, Iso-Britannia

AVO ERI Neat bitch. Good type. Good expression. Well set ears. Good eyes. Good mouth. Ok in front. Spannable body. Nice quarters. Good set of tail. Went well.
 
29.3.2014 Savitaipale RN Tuomari Jetta Tschokkinen

AVO EH AVK 2
2,5 v. Hyvän kokoinen, hieman kevytrakeneinen. OK mittasuhteet. Kokoonsa oikeanvahvuinen ja -linjainen pää. Hyvät korvat. Tummat silmät. Oikea purenta. Etuosan tulisi olla paremmin kulmautunut. Riittävä runko. OK takaosa. Pyöristää selkää sekä liikkeessä että seistessä mikä häiritsee askelmittaa. Iloinen esiintyminen.
 
26.4.2014 Lahti KV Tuomari Jacqueline L. Stacy, USA

AVO EH
A bit slight in body to be typical. Balanced angulations. Muzzle a bit too long. Earset too wide.


6.6.2015 Riihimäki KR Tuomari Savicic Nebojsa, Serbia

KÄY H
Medium strong, medium size. Very good temperament. Good position of ears. 2 x P2 missing both left and right. Correct underline. Good movement.

4.10.2015 Lohja Erikoisnäyttely Tuomari Vera Harcourt-Morris

KÄY EH
Bold & friendly. Very workman like. Good feet. Maybe a little more bone would help her. Balance is good.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti