Agiliitoa

Agiliitoa
Persjättö

tiistai 11. kesäkuuta 2013

Tuulan valmennus sunnuntaina

Jotta pääsin tarpeeksi usein vime viikon aikana hallille, lauantaina pyörähdettiin Essin kanssa tekemässä lyhyt treeni (lähinnä pujottelua meillä) kentällä. Sunnuntaina vuorossa oli aluevalmennus Homeetan puolella. Oltiin taas melkein koko päivä siinä kentän reunalla seuraamassa ja saattoi jo vähän väsyttääkin kun oli meidän vuoro. Alku meni hyvin, siinä oli suoralla hyppy-A ja okserilla kääntö. Otti hyvin kontaktin ja okserilla kääntyi parhaiten pienellä tyrkkäyksellä. Sitä seurasi kolmen hypyn suora, jolla ajattelin ensin tehdä 2 takaaleikkausta, mutta paremmin toimikin persjätöt, koska pääsin hyvin liikkeelle suoran alussa. Uutena ohjauksena kokeiltiin vippausta, se meni ihan loistavasti joka kerta! Siitä jatkui suorien putkien rallina, jyvin meni. Sitten ongelmia tuotti kepeille vienti... Kun oikeasti ohjasin Yojon kepeille niin se lähti tekemään hyvin. Josko mä vaikka oikeasti alkaisin auttamaan sitä kepeille viennissä niin se pujottelu alkais sujua... Kolmosluokassa voisin sitten olettaa että koira jo osaa itse hakea oikean välin ilman apuja.

Loppu meni ihan ok, koiraan sain hyvin vauhtia ja ohjaus oli vähän hakusessa välillä, mutta toimi. Kaikkein yllättynein olin siitä, että Yojo ei lähtenyt puomille kohdassa, jossa putki oli sen alla, putki-puomi erottelua niin, että itse olin aika paljon edellä. Ai niin, keinulla tuli hetkellinen häiriö, ensin teki melkein lentokeinun, sitten ei meinannut tehdä koko estettä. Laitoin istumaan keinun eteen, kävin koputtamassa alasmenoa, annoin käskyn ja hyvin meni taas. Palkkasin nameilla vielä kunnolla.

Mun liikkeen ajoittamisessa oli taas kaikkein eniten tekemistä, Yojon perusasiat on kyllä hyvin hanskassa. Jonkin verran se etsi nameja nenä maassa aina kun silmä vältti, valeraskaus taitaa olla tuloillaan. En siis ilmoittanut eilen Mikkeliin (startti olis reilun viikon päästä), mutta Lappeessa käydään torstaina. Aamusella täytyy käydä pikkutreeni tekemässä hallilla.

Tänään pääsen viimein mejä-treeneihin, ja huomenna käydään ajamassa jäljet. Ikävästi sataa vähän vettä, toivottavasti taukoaa illaksi. Ajattelin jos olisin teettänyt molemmille koirille jäljet, mutta Mony urheili niin paljon belgikamujen kanssa eilen ettei pääse kunnolla liikkumaan...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti