Agiliitoa

Agiliitoa
Persjättö

perjantai 10. elokuuta 2012

Typerä pallo

Eilen harkkailtiin hallilla useamman muun "pennun" kanssa, Hetakin oli mukana. Olin paikalla puolisen tuntia ennen muita, jotta sain tehtyä keinua rauhassa. Hetan kanssa tein niin, että ylösmenon alla oli pöytä ja tehtiin loppupäätä. Hirmu vauhdilla koiruus menee päähän eikä oikein ajattele mitä tekee (namilätkä oli maassa odottamassa) ja jossain vaiheessa alkoi vähän jännittää ja vauhti kasvoi (erikoinen tapa ratkaista jännitys...). Tällä kertaa täydellistä jäätymistä ei kuitenkaan tapahtunut, ja harjoitus lopetettiin, kun keinun lähtöasento oli vaakatasossa. Ääni ja heilahdus eivät aiheuta hirveää paniikkitilaa, joten luulen, että seuraavaksi kokeilen hihnassa koiran vientiä keinahduskohtaan ja siitä alas namille.

Yojon kanssa tehtiin myös eka kertaa keinua. Ensin tuin keinun pöydän avulla liikkumattomaksi ja vein koiran hihnassa päähän asti, annoin pari namia ja nostin alas. Muutama tällainen toisto, sitten jätin koiran keinun eteen istumaan, pidin itse keinun loppupäätä ilmassa ja kutsuin koiran luokse. Tuli hienosti, söi ylhäällä pari namia kädestä ja sitten laskin keinun rauhallisesti alas ja otatin vielä 2on2offin. Hyvin teki! ja lopuksi vauhtia alaslaskussakin oli jo hieman enemmän ;) Pitää vain valvoa ettei pääse itsestään nyt keinulle, että edistyminen jatkuu!

Radaksi rakennettiin sama möllikisojen rata kuin heinäkuun kisoissa oli (hieman lyhyemmillä väleillä kun tehtiin se sisälle). Yojon kanssa aloitin ja jotenkin rämmittiin taas rata loppuun, koira ei ollut oikein kuulolla. Se ei myös meinannut jäädä lähtöön ja varasteli, joten pistin sen jäähylle! Heta teki kaksi puhdasta rataa ja nopeammin (luulen) kuin möllikisoissa! Joten en viitsinyt jankata useammin ;) Yojo palasi jäähyltä ja paikallaoloa vahvistaen aloitettiin. Jäi nyt hyvin paikalleen ja ratakin eteni hyvin, palkkasin eka kierroksella muutaman kerran välissä ja seuraava olikin melkein täydellinen nolla (piti käydä jonkun toisen oksentamat makkarat syömässä välillä...) Onnistuin sijoittamaan itseni melko hyvin radalla, ohjausliikkeet toimivat (jaakotus oli hieno!!) ja onnistumisen tunne oli valtava! Hyvä siitä vielä tulee! Päästiin yös esittämään meidän hieno kontakti puomilla, pari kertaa otettiin pelkkä alasmeno ja viimeiseksi koko puomi, hyvä vauhti ja hienot pysähdykset, kerran varasti hyvä-kehulla (joka ei ole vapautuskäsky)!

Yojolle riitti, Hetan kanssa otettiin vielä keppejä käsiohjauksella ja toisenlainen hyppyrata, jossa pari putkea ja hyppyjä, niisto, pakkovalssi ja välistävetoja. Niisto ei oikein toiminut kun Heta ei jää hyvin paikalleen niin kauas, pakkovalssi tehtiin lennossa kun en saanut sitä irtoamaan hyvin putkeen, mutta välistävedot oli makeita (tein päällejuoksutyylisesti) ja loppusuoran irtosi hyvin! Erehdyin palkkaamaan vinkupallolla ja sen jälkeen ei keskittymistä löytynyt, joten rämmitiin toisen kerran läpi, onneksi sentään loppusuora onnistui ;)


Yojon kanssa käytiin pitkästä aikaa myös tokoilemassa viime tiistaina. Heti kun huomasi, ettei esteitä ole ja jotain kuitenkin pitäisi alkaa harjoittelemaan, alkoi tarjota perusasentoa. Tarjosi sitä niin paljon ja innokkaasti, että välillä minun piti mennä rattaiden viereen seisomaan, jotta koira pysyi poissa vasemmalta ;) Harjoiteltiin maahan menoa ja paikkamakuuta. Maahan Yojo meni melko hitaasti, tehtiin niitä liikkeestä. Vahvistusta vahvistusta! Paikkamakuu oli makea, sain kierrellä ja kaarrella missä vain ja miten päin vain, ei noussut kertaakaan ilman lupaa! Kontaktissa kävelyäkin harjoiteltiin koirien keskellä, hyvin meni vaikka välillä eksyikin maata haistelemaan. Kotona varsinaisen seuraamisen harjoittelu on ollut vähäistä, tulee Yojo kuitenkin askeleen verran mukana ja lähtee hyvin liikkeelle samanaikaisesti ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti