Agiliitoa

Agiliitoa
Persjättö

sunnuntai 17. maaliskuuta 2013

Treenit alkakoon taas

Alotanpas viime torstaista, pyörähdettiin hallilla puomikontaktia hiomassa. Sonja/Hennis oli palkkausapuna, jotta sain kuumennettua koiraa. Ekat pysähdykset oli melkosen ilmavia, mutta silti hyviä, tarkkuus parani loppua kohti ;) Ensimmäinen kunnon sivuirtoaminen aiheutti varaslähdön palkalle, mutta voi miten kiva se oli kun kaveri ei saanutkaan palloa (usein kun se etupalkka on maassa odottamassa niin joutuu karjasemaan pois sieltä). Seuraava yritys toimikin sitten tosi hyvin! Josko jatkossakin sais aina kaveria sinne ja sais kontaktit oikein tosissaan kuntoon.

Eilen kokeiltiin viimein koirahiihtoa, ensin mulla oli valjaissa sekä Heta että Yojo. Matka lähti hyvin etenemään, tosin Yojo teki kaikki työt menosuuntaan. Takasin päin tullessa iskä vingutti palloa, joten molemmat veti ihan kivasti eteenpäin. Matkaa taittui ehkä 300-400 m/suunta. Tein toisen samanlaisen kierroksen vaan Yojon kanssa ja hyvin se veti edes takasin! Tänään lähdin raunioharkkoihin ajoissa, jotta ehdin vetää lämpäksi 15 minuutin hiihdon siellä samalla ladulla Yojon kanssa. Hienosti se veti, lähdöissä empi hetken mutta lähti kuitenkin kannustuksella etenemään. Jospa meidät joskus näkisi jossain kisoissakin !

Raunioilla halusin kunnon haukun koiralta, joten ohjeena oli antaa yksi juustopala kun koira pysähtyy maalimiehen luo, ja loput kunnon haukuista. Ja tulihan sieltä muutama parempi haukku! Nyt jää vaan harkat hetkeksi tauolle, kun aloitan alkeiskurssin vedon ensi sunnuntaina...

Loppupäivä meni vielä tokovalmennuksessa. Hirmu hyviä vinkkejä saatiin treenaamiseen. Seuraamiseen opetan nyt Yojolle vielä kosketuskepin, jotta saadaan enemmän liikettä siihen ja asentoa kohdilleen. Toi askel kerrallaan olis muuten hyvä muttei me oikein edistytä siinä. Noutoa harjoiteltiin kahdella eri tavalla. Ensin minä polvillaan ja koiran piti ottaa poispäin liikkuva kapula suuhun. Siinä pitää alkaa harjoitella myös kapulan ottoa matalammalta. Sitten teimme kahden lelun leikkiä niin, että jossain vaiheessa heitettävä lelu olikin kapula. Hetki siinä meni, että Yojo hoksasi tuoda kapulan mukanaan mutta toi! Sitä siis lisää! Luoksetuloon neuvoi lelun heiton maahan vasemmalle puolelleni ennen kun koira on siinä, jotta se alkaisi tähtäämään alaspäin (huonona tapana ollut syliin pomppaus ja siitä kierähdys sivulle...). Juteltiin myös jonkin aikaa opetettavista asioista ja seuraavaksi keskityn kaukokäskyihin, jotka vahvistavat samalla myös istu/maahan/seiso -käskyjä. Otetaan taas kontaktialusta käyttöön, takajalkojen pysyessä siellä pitäisi pystyä tekemään asennonvaihdot. Yksinkertanen tapa, mutta eipä ole tullut mieleen tuollainen ;) Sain paljon muitakin hyviä vinkkejä, mutten niitä kaikkia jaksa tänne raapustaa ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti