Agiliitoa

Agiliitoa
Persjättö

perjantai 4. lokakuuta 2013

Etsitään treenimotivaatiota (ja ehkä vähän lisää tunteja vuorokauteen)

Aika paljon ollaan puuhailtu, vaikken oo blogia jaksanut päivittää. Noin kerran viikossa ollaan treenattu agia ja tokoakin kokeiltu muutaman kerran tässä parin viikon aikana. Aloittelin 2 viikkoa sitten vetämään myös pujottelukurssia Suviera-hallilla, jottei jäisi liikaa tyhjiä iltoja viikkoon... Muuten opiskelu on vienyt aika lailla lopun ajan mitä on vuorokaudessa ollut.

Viikko sitten sunnuntai oli kunnon koirapäivä, ajeltiin aamulla aikaisin Mäntsälään Yojon ja mun ekaan LUT-kokeeseen. Lähtöjärjestys arvottiin ja me oltiin kolmantena vuorossa. Ensimmäiset 2 koiraa jo huusi tyhjän luolan tarkastuksessa ja niin teki Yojokin. Onneksi se hiljeni lopuksi niin paljon, että tuomari antoi jatkaa itse kokeeseen. Koe menikin sitten nopeasti ohi, Yojo ampaisi heti ketun perään ja varmaan alle minuutissa oli jo luukut kiinni ja koe loppunut. Kehuja tuli katsojilta, toivon tosin ettei tuo nyt ihan noin tehokkaaksi rupea ettei riko itseään seuraavan kerran luonnonluolilla. Tulos saatiin, B43, ja seuraavaan kokeeseen ilmotin samalla, jotta saadaan kaikki valionarvoon vaadittavat tulokset ripeästi eikä tarvi keinoputkilla enää käydä :)

Siitä ajeltiin vielä hallille aluevalmennukseen, joka ei ollut taas ihan parasta toimintaa meiltä kun väsytti jo melko paljon. Yojo oli kuitenkin yllättävän pirteä ja irtoili ihan kivasti ohjauksiin.

Eilen koulutin alkeisryhmää ja mulla oli uusi agilitytulokas belpag Typy mukana kokeilemassa hyppykoiran elämää. Hienosti lähti yhteistyö sujumaan, aloiteltiin vaan namilätkälle irtoamista ja siiveikkeiden välistä kulkemista. Tänään omissa treeneissä Typy oli myös mukana, muiden lopetettua harjoiteltiin Essin avustuksella ihan lyhyttä suoraa putkea ja ensimmäisen läpäisyn jälkeen siitä tulikin tosi kiva juttu. Seuraavalla kerralla voin varmasti jo vähän kerrallaan pidentää sitä. Siivekkeiden väliin laitettiin rima (5 cm) ja lähettelin sen yli namilätkälle, helposti meni. Toinen agikaveri mulle siitä siis :)

Yojokin treenasi, tehtiin tosin Jonnan rataa kun muuten olisi mennyt koko ilta hallilla. Vauhtia oli tosi hyvin ja han ei kaikki ohjaukset menny niin kuin piti, mutta kivaa oli sekä mulla että koiralla. Ei treenattu kauaa ja palkkana pupunnahka toimi äärimmäisen hyvin taas. Jos jatkossakin treenais vaan kerran viikossa ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti