Agiliitoa

Agiliitoa
Persjättö

maanantai 8. elokuuta 2016

Ylös alas ylös alas

Parissa viikossa ehtii tapahtua paljon. Saatiin perheenlisäystä ja oon käyny Helin tunnilla ja taas kisakentällä. Ja tällä kertaa fiilis on loistava, mikä jäänyt näistä ;)

Eli reilu viikko sitten mun koiramäärä tuplaantui ja parson Fury muutti Slovakiasta Suomeen. Varsinainen heräteostos, Kaisa soitti keskiviikkona jos mua kiinnostaisi ottaa vähän vanhempi narttupentu ja torstaina se jo lensi Helsinkiin ;) Tosin olin kyllä katsellut ja kysellyt tätä pentuetta jo ennen sen syntymää Matejilta eli ei se nyt ihan heräteostos ollut. Melkosen mukavaksi pakkaukseksi pikkuneiti on osoittautunut, osaa olla rauhassa eikä se turhia hötkyile, vaikka pentuhepulit kuuluukin vielä asiaan. Ensimmäinen päivä meillä ja oli petotestipaikalla mukana, innokkaana tarkkaili tapahtumia pelkäämättä tai turhia kiihtymättä. Monessa paikassa on sitä jo tullut raahattua mukana ja samalla viilipyttyydellä se vaikuttaa kohtaavan kaiken.






Petotestissä oli pari koiraa heinäkuun viimisenä lauantaina, Buster karhulla, Norman sudella ja Yojo ilveksellä. Yojo oli ihan oma itsensä, ilves kiinnosti mutta pelotti niin paljon ettei sille voinut haukkua ja piti väistää kun tuli kohti. Kyllä se muutaman askeleen otti aina perään, mutta rohkeus ei riittänyt ollenkaan. Buster haukku hienosti karhua 5 m päässä. Norman vähän väisti sutta, mutta se sentään haukahti sille pari kertaa ja oli reippaampi kun Yojo.

Kotiin rakensin hienon minikeinun Akulle. Se menee siinä nyt jo muutaman toiston jälkeen tosi reippaana, myös paukahtavalla alustalla, joten tarvis treenata isommalla. Säädettävä keinu lainaan kiitos ;) Furykin kävi taiteilemassa siinä Akun kanssa, se ei edes huomannut että alusta liikahti ja tuli ääntä.

Heli valmensi Ruukissa hienossa uudessa koirahallissa lauantaina. Hyvä treeni oli, puolitin ajan Yojolle ja Akulle. Yojon kanssa haasteena edelleen avokulma kepeille, ei vaan taivu toiseen väliin. Muuten sen kanssa oli kiva treenata, tehtiin hyvää pätkää. Akukin oli reipas, otti hyvin A:n kontaktia ja teki pätkiä. Kuumuus selvästi vaivasi sitä, vauhti ei ollut ihan huipussaan, mutta hyvin se jaksoi keskittyä.

Sitten ehkä taas päivityksen paras osuus eli eiliset kisat JAU:lla! Yojo oli kuulolla ja teki mun kanssa hyvin töitä. Lähdössä tein nyt niin, että edellisen koiran ajan käskin istua paikallaan enkä antanut laskea päätä enää ollenkaan maahan. Se taisi toimia, koska koira oli kuulolla ja teki reippaana hommia, kontaktit oli tosi hyvät!!! Agiradoilta molemmilta 5 vp ja vähän yliaikaa, ohjaajan mokana kiellot molemmilta radoilta mutta ei haittaa. Hyppärillä en enää jaksanut ohjata, kerkesi kiellosta tulla HYL kun meni putkeen. Mutta sekin rata oli hyvä!!!!!!! Nyt vaan treeniä treeniä treeniiiääää! Ens viikonloppuna TehoTeam Kirkkonummella ja sitten taas kisailuja!

Kisojen jälkeen käytiin Sarilla leikkimässä Pena-pennun kanssa. Melkoisen hyvä kropan hallinta Furylla kun vertaa kuukautta nuorempaan koiraan. Hyvät leikit oli, vaikka kisapaikalla hengailu oli vienyt jo parhaan terän neidistä, alkoi Pena jo jäädä tassun alle kun Furylla oli kivaa :P

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti