Agiliitoa

Agiliitoa
Persjättö

maanantai 11. heinäkuuta 2016

Radalle

Agirotu viikonloppu on takana ja vähän ristiriitaiset fiilikset jäi siitä, lauantaina teki mieli lopettaa taas koko laji. Lauantai alkoi Avo SM karsintaradalla ja se meni niin päin mäntyä kun voi vaan mennä, kaikki kontaktit oli ihan hirveitä ja koira ei kuunnellut yhtään. Keppien aloitus sentään onnistu, mutta parin välin jälkeen Yojo liukastu ja jätettiin kepit kesken. HYL tuli heti ensimmäisen esteen jälkeen kun Yojo tulikin käden mukana ohi tokan hypyn. Pari seuraavaa estettä meni hyvin, mutta A jouduttiin tekemään uudestaan. Loppurata tuntui tosi hirveältä ja videolta kun katsoi niin enpä kyllä ohjannutkaan koiraa yhtään missään kohtaa.

Seuraava rata oli illemmalla ja sinne lähdettiin paremmalla tsempillä, mutta ansaeste vei mukanaan heti alun jälkeen ja tulos HYL. Muuten rata olikin sitten paljon parempi, A jouduttiin ottamaan uudestaan, mutta puomi ja keinu oli tosi hyvät ja koira teki loppua kohden tosi hyvin töitä mun kanssa. Käännökset venyy ja paukkuu kun en osaa olla oikeaan aikaan kääntämässä, mutta ne menee mun piikkiin, koira teki hyvin.

Sunnuntai alkoi Open class radalla. Lähdössä Yojo jäi haistelemaan nurmikkoa, sain kyllä sen kontaktiin ennen lähtöä, mutta alku oli tosi tahmea ja kepeillä tuli kielto kun se ei lähtenyt pujottelemaan. Siitä rata jatkui hyvin, mutta A:lta se tuli taas läpi. Otin HYLyn kun palautin sen kontaktille, mutta loppurata olikin sitten aivan törkeän hyvä ja jäi ihan superhyvä fiilis siitä!! Olisi saatu tulokseksi 5 jos en olisi palauttanut sitä, mutta nyt ratojen toimivuus menee edelle.

Kilpailevien joukkueradalla startattiin kolmansina. Yojo pidettiin kiinni lähdössä ja otin pienen etumatkan. Rata sujui periaatteessa hyvin, mutta jouduin laajojen kaarrosten takia onkimaan koiraa monessa kohtaa ja se söi aikaa, lisäksi yhden esteen se ohitti ja otti väärin päin, joten virheitä tuli 15. Kokonaiskisassa oltii kuitenkin 14/46!

Viikonloppuna opittua: Lähde ohjaamaan lähtökohtaisesti joka este radalla ja ekasta radasta lähtien. Pysy kriteereissä myös kun jännittää paljon, kyllä se koira vielä jonain päivänä oppii pysymään kontakteilla. Kisaa, kisaa, kisaa ja ratatreeniä, että saa käännökset sujumaan myös radalla. Lähtö onnistumaan, vaadi haukku tai ei tuu mitään.

Mukana menossa oli myös Lennu ja Aku. Aku leikki vaan sunnuntaina lämppäesteillä ja kävi ihailemassa kolmosissa kisaavaa Buffy- patterinarttua. Lennun kanssa kisattiin möllijoukkueessa, mutta viime hetken poisjäännin vuoksi ei päästy kisaamaan palkinnoista. Lennu meni hienosti, kielto tuli alkuun ja ihan en uskaltanut takakulmassa tehdä takaaleikkausta putkelle, joten sinne tuli kökkövalssi, mutta muuten oli tosi hieno ja vauhdikas rata. Kun Miina saa sen opetettua estevarmaksi niin varastan siitä kisakoiran itselleni :)

Ennen Tampereen reissua käytiin Agi-Kotkien möllikisoissa treenaamassa, siellä Yojo teki tosi hyvää työtä ja varmoja kontakteja, virheet olivat ohjaajan mitä radoilla tuli. Open class radalla saatiin toinen sija isolla määrällä virheitä. Lennu ja Aku kisasi mölliradoilla. Akun kontaktit oli tosi hyvät, jotain hyppyjä se ohitteli mennessä taas, mutta vauhti oli hyvä ja tällä kertaa se teki mun kanssa hommia eikä tarvinut keskittyä ratahenkilöihin ym. turhaan. Radat oli melko haastavia, joten ei haittaa vaikka ei onnistuttu sijoittumaan. Lennulla sama homma, jotain esteitä meni ohi. Kontaktit sekin teki hyvin, tosin puomilla meni hetki kun ei tarjonnut etutassuja maahan ihan heti. Alisakin kävi Yojon kanssa möllihyppyradalla, muttanyt oli niin vaikea rata etteivät onnistuneet kovin hyvin. Hieno yritys kuitenkin ja hyvin neiti muisti pitkän ja haastavan radan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti