Agiliitoa

Agiliitoa
Persjättö

torstai 5. kesäkuuta 2014

Vauvoja!

Nyt se on viimein ihan virallista, Yojo astutetaan seuraavista juoksuista, jotka on siis jo parin viikon päästä (laskennallisesti)!! Tulee pitkä tauko kaikesta, mutta onneksi on tuo Typy jota saa kiusata!

Mitähän on tehty tuon ensimmäisen tokokokeen jälkeen... Ainakin treenattu tokoa koko ajan ja joka paikassa ;)

Juha Korrin KIKK (koiran itsetunnon kohotus kurssi) koulutuksessa käytiin Typyn kanssa Kotkan suunnilla. Siellä oppi hirmuisesti lisää koiran leikittämisestä ja vireen nostosta vaikka aika per koira olikin lyhyt. Juha kertoi paljon viisasta asiaa! Taidan seuraavan pennun kanssa aloittaa heti saalisleikit, jotta palkkaus onnistuu paremmin. Nyt Yojokin on palkkautunut patukkaleikistä treeneissä, johtunee myös siitä että on treenattu vähän :P Typyn kanssa töitä joutuu tekemäänihan hirveästi, sillä sen leikkiminen vieraan kanssa on vielä tosi vähäistä.

Typy on ollut maanantaista lähtien täällä. On leikitty ja treenattu vähän agia. Se on tehnyt hienoja pätkiä ja saanut pienesti lisää vauhtia, ja viimeksi oli jo 45 cm rimat. Puomin opetus on lähtenyt myös kivasti käyntiin, nyt se juoksee sinne jo ihan reippaasti ja aloitin kontaktien työstämistä kaarien kanssa. En voi sitä sinne pysäyttää, sillä se paineistuu siitä aika paljon.






Eilen oli mätsäri Korialla, Typy oli siellä Alisan kanssa lapsi ja koira luokassa sekä isoissa koirissa mun kanssa. Liikkeessä se on hieno, mutta kun tuomari tulee niin nytkin se meni ihan maihin. Voi olla ettei Kotkaan mennessä paljon parane... Tänään kun Yojo oli Suvilla hierottavana Typy oli mukana ja lopuksi pääsi tutustumaan Suviin. Kun Yojo oli mukana, sen asento pysyi hyvänä, mutta heti kun otin Yojon syliin ja se jäi "yksin" niin epäluulo tuli taas ja melko matalana se alkuun haki namit. Loppua kohti onneksi ryhdistäytyi ja siihen oli hyvä lopettaa.

Yojon kanssa meillä oli taas tokokoe, viime tiistaina iltakoe. ALOkkaita oli 17! Paikkamakuu oli kolmessa osassa ja me oltiin viimesessä ryhmässä. Luoksepäästävyys oli ok, tosin tuomari meni kyykkyyn ja vähän kehui koiraa korkeammalla äänellä, joten Yojo kiipesi syliin ja sai vain kasin. En tiedä mitä ihmisystävälliseltä koiralta odotetaan, jos se houkuttelemalla saadaan tekemään "virhe", jotta voidaan alentaa arvosanaa... Kun paikkamakuuta odotettiin, Yojo alkoi vilkuilemaan metsikköön ja nenä kävi eikä se malttanut pysyä paikoillaan. Kun sitten jätin sen niin ei mennyt varmaan 20 s kauempaa kun se oli ylhäällä ja tuomari käski hakea koiran. En tiedä olisiko vieressä ollut koirakin vielä vaikuttanut, se oli haukahtamalla pelottanut vähän kun harjoittelimme aiemmin. Noh, häiriötreeniä kaivataan!

Loppukoe meni sitten ihan hyvin, kehuin koiraa paljon. Tuomari oli tiukka ja antoi vähemmän pisteitä, vaikka taluttimetta seuraaminenkin oli paljon parempaa kuin viimeksi. Mun mielestä ehkä jopa hieman liian tiukka alokkaille. Hyppy meillä sitten meni myös nollille, kun Yojo löysi namin maasta hypylle mennessä eikä pysähtynyt hypättyään vaan vaelsi nenä maassa herkun toivossa.. Otin sen vielä uudestaan, jolloin onnistui. Tästä on kuitenkin hyvä jatkaa siten mammaloman jälkeen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti